Darıca spor şehri olma yolunda hızla ilerliyor

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın ‘Spor şehri Darıca’ vizyonuyla hayata geçirdiği projeler meyve vermeye devam ediyor. Kısa bir süre önce 470 Gençler Dünya Şampiyonası Yelken Yarışları’na ev sahipliği yapan Darıca, Triatlon Milli Takım seçmelerine de ev sahipliği yaparak önemli bir organizasyonu da başarıyla gerçekleştirdi.

Darıca, spor şehri olma yolunda hızla ilerlemeye devam ediyor. Spora ve sporcuya büyük önem veren Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın ortaya koyduğu ‘Spor Şehri Darıca’ vizyonu kapsamında Darıca, son dönemde sporda örnek bir ilçe haline geldi. 14 farklı branşta binlerce lisanslı sporcusuyla adeta bir sporcu fabrikası gibi çalışan Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü, kısa sürede Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonları yetiştirerek Darıca’nın gençlerini Türk sporcularına kazandırmanın gururunu yaşadı.

TRİATLON MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ DARICA’DA YAPILDI

Spora her türlü desteği veren ve imkanlarını seferber eden Darıca Belediyesi, son olarak Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Milli Takım seçmelerine de ev sahipliği yaparak önemli bir organizasyonu da başarıyla gerçekleştirdi. Kısa bir süre önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 470 Gençler Dünya Şampiyonası Yelken Yarışları’na da Darıca ev sahipliği yaparken Darıca’nın başarısı spor camiasında da örnek gösteriliyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinden 50 elit sporcu atletizm, yüzme ve bisiklet branşlarından oluşan Triatlon yarışlarında Milli Takıma seçilmek için Darıca’da mücadele etti. Farklı parkurlardan oluşan Triatlon yarışları başarıyla gerçekleşirken kazanan sporcular Milli takıma seçilerek İspanya’da gerçekleşecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

Öncesi Darıca’nın 2025-2029 yol haritası anketle belirleniyor

 

 

Darıca Belediyesi

Bağlarbaşı Mahallesi, İstasyon Caddesi, No:176 Darıca/Kocaeli

Pazartesi – Cuma: 

08:30  – 17:30

Darıca Belediyesi Sosyal Medya Ekibi © 2023. Tüm hakları saklıdır.