Darıca Belediyesi Sel Tehlikesine Karşı Tetikte!

Son dönemlerde artan şiddetli yağışlarla birlikte olası sel tehlikesine karşı Darıca Belediyesi tedbirlerini aralıksız sürdürüyor.

Son dönemde artan şiddetli yağışlarla birlikte olası sel tehlikesine karşı tedbirler almaya devam eden Darıca Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, ilçe genelinde mazgal temizliği çalışmalarını gece ve gündüz vardiyalı bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, tıkanan mazgal ve yağmur suyu giderlerini açarak sel riskinin önüne geçmeye çalışıyor.

YAĞIŞ BOYUNCA TEYAKKKUZ SÜRECEK

Darıca Belediyesi’nden yapılan açıklamada vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için yağış boyunca teyakkuzda olacakları belirtilerek “Ekiplerimiz meydana gelebilecek ani aşırı yağışlara karşı mazgal ve yağmursuyu hatlarında geniş çaplı çalışmaya başladı. Mazgal demirleri kaldırılarak içerisinde biriken ve su baskınlarına neden olabilecek artıkları topluyorlar. Yapılan çalışmalar ile yaşanabilecek su baskınlarının önüne geçilmiş olacak. Yapılan mazgal temizliklerinin, yağış sonrası yollarda su birikimine ve taşkınlara sebebiyet vermemesi için çalışmalarımızı düzenli olarak sürdüreceğiz” denildi.

Öncesi Darıca’da parklara hijyenik dokunuş!